Praznicul Floriilor sărbătorit de românii din Serbia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Daniil, Episcop-locțiitor al Daciei Felix, la Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din Vârșeț, părintele arhim. Longhin Peruță Muncean, secretar eparhial, a oficiat duminică, 17 aprilie, Sfânta Liturghie pentru ortodocșii români din Vârșeț, Serbia, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul slujbei, părintele Longhin a tâlcuit credincioșilor prezenți pericopa evanghelică din Duminica Floriilor, din Evanghelia după Ioan 12, 1-18. În cadrul Sfintei Liturghii, un număr mare de credincioși, dintre care numeroși copii, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Nostru Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost sfințite ramurile de salcie aduse de credincioși, apoi părintele arhimandrit le-a împărțit tuturor celor prezenți pentru a le aduce spor întru toate și binecuvântare de la Dumnezeu.

Programul sfintelor slujbe din Săptămâna Mare de la Catedrala episcopală din Vârșeț este următorul: joi, de la ora 18:00 – Denia celor 12 Evanghelii, vineri, de la ora 18:00 – Denia Prohodului Domnului, sâmbătă, de la ora 24:00 – Slujba Învierii Domnului, oficiată de Preasfințitul Daniil, iar duminică, începând cu ora 10:00, Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente