Praznicul Floriilor la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Numeroși buzoieni au participat, duminică, 13 aprilie 2014, la slujba de Florii oficiată la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ne-a declarat Dragoș Olteanu.

Ierarhul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța praznicului Intrării Domnului în Ierusalim și despre pregătirea pentru Săptămâna Sfintelor Pătimiri: „Mântuitorul Hristos a intrat în Ierusalim nu ca să fie încoronat rege sau împărat, pentru a-i elibera pe evrei de sub stăpînirea romană, ci a intrat triumfător, după obiceiurile orientale, pe mânz de asin, tocmai pentru a birui păcatele oamenilor și moartea, asemenea unui împărat. Toată mulțimea era bucuroasă, dar singurul care știa ce se va întâmpla în zilele următoare era Mântuitorul Hristos și, de aceea, El era trist, pentru că se apropia intrarea în Săptămâna Sfintelor Sale Pătimiri. Mulțimile nu L-au înțeles, nici măcar ucenicii Săi, dovadă că, peste puține zile, aceleași mulțimi de oameni, instigate de către mai-marii poporului evreu, aveau să strige: „Ia-L! Ia-L! Răstignește-L!” (Ioan 19, 15). Dezamăgite că, la început, L-au aclamat ca împărat, după ce au văzut că S-a lăsat arestat și condamnat, și-au schimbat radical atitudinea și au strigat: „Răstignește-L! Răstignește-L!” (Ioan 19, 6). Însă, Hristos-Domnul pe toate le-a primit de bunăvoie. El S-a lăsat prins în Grădina Ghetsimani, pentru că a sosit ceasul ca să se împlinească planul de mântuire, de salvare sau de izbăvire a neamului omenesc”.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a hirotesit întru duhovnic 5 preoți, cărora le-a dăruit câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a premiat pe elevii care au obținut rezultate deosebite la faza națională a Olimpiadei de Religie.

Comentarii Facebook


Știri recente