Praznicul Bunei Vestiri la Tulcea

În Biserica „Buna Vestire” – Paraclis episcopal din Tulcea Sfânta Liturghie a fost săvârșită marți, 25 martie 2014, de către Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos alături de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși, autorități locale și centrale.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii. De asemenea, un cuvânt de mulțumire a rostit și Preasfințitul Visarion care a spus între altele: „Am marcat așa cum se cuvine prin săvârșirea acestei Sfinte Liturghii împlinirea a 6 ani de la instalarea ca episcop al Tulcii, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate de-a lungul acestora asupra clerului și credincioșilor din Eparhie și rugându-L și de astăzi înainte să ne ajute în lucrarea pastoral – misionară, culturală, filantropică și socială în acest ținut încărcat de istorie și de vrednicii care este Dobrogea de Nord”.

La sfârșit a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș ridicat de comunitatea greacă din Tulcea în secolul al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente