Sărbătoarea Botezului Domnului la Iași | IPS Teofan: Fără credință în Dumnezeu nu putem viețui și dăinui adevărat și frumos

Câteva sute de ieșeni au participat vineri, 6 ianuarie 2017, în ziua praznicului Botezului Domnului, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul  Moldovei și Bucovinei, la Catedrala Mitropolitană din Iași.

În continuare, a fost oficiată slujba Sfinţirii celei Mari a Apei. Pentru sărbătoarea din acest an au fost pregătite 12 vase de lemn a câte 1.000 de litri, informează site-ul doxologia.ro.

În cuvântul de binecuvântare, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că fără credință în Dumnezeu nu se poate dăinui adevărat și frumos.

Să ne dăruiască Dumnezeu pacea Sa în anul acesta 2017 de la Nașterea lui Hristos. Ați venit ca să luați apă sfințită. Dumnezeu să vă dăruiască putere să vă hrăniți și anul acesta din Apa cea Vie, din Băutura cea duhovnicească care este Hristos-Domnul. Dumnezeu să vă binecuvinteze casele, să vă binecuvinteze ogoarele, să vă binecuvinteze pruncii, părinții și bunicii, și, mai presus de toate, să binecuvinteze țara aceasta și întreaga lume cu pace și credință în Dumnezeu, căci fără credință în Dumnezeu nu putem viețui și dăinui adevărat și frumos, a precizat ierarhul.

La final, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a stropit cu Agheasmă pe credincioşi, după care aceştia au luat apă sfinţită la casele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente