Praznicul Botezului Domnului în Episcopia Giurgiului

Sfânta Liturghie din ziua de Bobotează a fost oficiată, în data de 6 ianuarie 2017, de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Catedrala Episcopală din Giurgiu, conform site-ului oficial al eparhiei.

Părintele Preasfințit a explicat în cuvântul rostit, la finalul slujbei, semnificaţia duhovnicească a Botezului Domnului nostru Iisus Hristos.

Hristos nu S-a botezat pentru că avea nevoie de curăţire, ci pentru a lua asupra Sa curăţirea noastră, pentru că El Şi – a asumat curăţirea oamenilor în acelaşi fel în care a primit Patimirile şi Răstignirea, cu toată durerea şi suferinţa lor. Prin Botezul Său Hristos a sfințit întreaga creație, a spus Preasfințitul Părinte Ambrozie.

După Sfânta Liturghie, ierarhul, soborul slujitor și credincioşii din oraşul Giurgiu, au pornit în procesiune din faţa Catedralei Episcopale către malul Canalului Cama, unde a fost oficiată Slujba de sfinţire a Aghiesmei Mari.

La final, potrivit tradiţiei, Preasfinţia Sa a aruncat patru Cruci de lemn în apa Dunării, iar primul dintre tinerii care a recuperat Crucea din apă a fost premiat de primarul orașului.

La procesiune au participat mii de credincioși.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Simpozionul Național privind dialogul dintre teologie, filosofie și știință | Cluj

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la ediția a VII-a a Simpozionului Național interdisciplinar dedicat dialogului dintre teologie, filosofie și știință. Simpozionul are loc la Cluj-Napoca în perioada 17-20 octombrie. Tema evenimentului este…

Teologi şi oameni de ştiinţă vor discuta la Cluj-Napoca despre ordinea profundă a universului şi ideologiile relativiste actuale

Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 17‑20 octombrie 2019,  Simpozionul Național cu privire la dialogul dintre teologie, filosofie și știință. Întâlnirea interdisciplinară are tema: Ordinea fundamentală a universului și ideologiile relativiste actuale. Repere ale Tradiției iudeo‑creștine valorificate în…