Praznicul Botezului Domnului în Episcopia Giurgiului

Sfânta Liturghie din ziua de Bobotează a fost oficiată, în data de 6 ianuarie 2017, de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Catedrala Episcopală din Giurgiu, conform site-ului oficial al eparhiei.

Părintele Preasfințit a explicat în cuvântul rostit, la finalul slujbei, semnificaţia duhovnicească a Botezului Domnului nostru Iisus Hristos.

Hristos nu S-a botezat pentru că avea nevoie de curăţire, ci pentru a lua asupra Sa curăţirea noastră, pentru că El Şi – a asumat curăţirea oamenilor în acelaşi fel în care a primit Patimirile şi Răstignirea, cu toată durerea şi suferinţa lor. Prin Botezul Său Hristos a sfințit întreaga creație, a spus Preasfințitul Părinte Ambrozie.

După Sfânta Liturghie, ierarhul, soborul slujitor și credincioşii din oraşul Giurgiu, au pornit în procesiune din faţa Catedralei Episcopale către malul Canalului Cama, unde a fost oficiată Slujba de sfinţire a Aghiesmei Mari.

La final, potrivit tradiţiei, Preasfinţia Sa a aruncat patru Cruci de lemn în apa Dunării, iar primul dintre tinerii care a recuperat Crucea din apă a fost premiat de primarul orașului.

La procesiune au participat mii de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente