Praznicul Bobotezei la Jönköping, Suedia

Încă din zilele premergătoare sărbătorii Botezului Domnului, preoții din parohiile Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord au început binecuvântarea caselor enoriașilor cu Agheasmă Mare. În ajunul Bobotezei, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Ceasurile Împărătești și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în paraclisul Centrului eparhial din Stockholm.

Vineri, 6 ianuarie, de Praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Episcop Macarie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț” din Jönköping, oraș situat în sudul Suediei, lângă lacul Vättern care este cel de-al doilea lac ca mărime (cu o suprafață de 1899 de km²) dintre cele circa 96.000 de lacuri din Suedia. În cadrul Liturghiei, după rugăciunea amvonului, s-a organizat o procesiune în apropierea bisericii, unde s-a săvârșit sfințirea mare a apei și au fost binecuvântați cu Aghiasma Mare credincioșii care au participat în număr mare la slujbă, Boboteaza fiind zi nelucrătoare în Suedia.

La final, potrivit tradiției, arhiereul a aruncat Sfânta Cruce în apă, fiind ridicată de unul dintre credincioșii care au intrat în apă pentru a împlini această rânduială, fiecare dintre aceștia primind din partea Preasfințitului Macarie mai multe daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente