Praznicul Adormirii Maicii Domnului în Călărași

Joi, 15 august 2013, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, potrivit sf-esc.ro

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte exarh Arhimandritul Rafail Mîț, preacucernici părinți consilieri, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie și un sobor de preoți și diaconi. Alături de mulțime de credincioși au participat la slujbă și autorități locale, județene și centrale.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Praznicul de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu „ușă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi, către Dumnezeu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea. Și în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a făcut slujba parastasului pentru toți marinarii căzuți la datorie.

Tot în ziua praznicului Preasfinția Sa a cercetat șantierele de pictură de la parohiile „Sfântul Ierarh Nifon” și „Sfântul Mucenic Dasie” din Călărași, apoi parohia Bora din municipiul Slobozia, care și-a sărbătorit astăzi hramul și împlinirea a 150 de ani de atestare documentară.

Comentarii Facebook


Știri recente