Pravila de seară a creștinului ortodox

Creștinul este dator să aibă grijă de viața sa spirituală, atât printr-o pravilă sau rânduială personală îndeplinită cu binecuvântarea duhovnicului, cât și prin participarea la marea familie a Bisericii, la comunitatea eclesială adunată în comuniune de rugăciune. Referindu-ne la viața religioasă personală, primul și cel mai important moment dintr-o zi a creștinului autentic este ceasul rugăciunii. Creștinul de azi obișnuiește să se roage în momentele importante ale zilei, dar mai ales dimineața și seara.

Întrebuințăm rugăciunea în diferite alte ocazii, dar știm noi într-adevăr să ne rugăm? Ce este de fapt rugăciunea și ce folos sufletesc aduce ea omului? Rugăciunea este actul esențial, fundamental al vieții noastre religioase, este mijlocul de a ne pune în legătură directă cu Dumnezeu prin înălțarea gândului, a inimii, a voinței noastre, spre El. Rugăciunea a fost numită de către Sfinții Părinți convorbire cu Dumnezeu și înălțarea minții către Dumnezeu sau cererea celor ce se cuvin de la Dumnezeu. Rugăciunea seamănă în suflet cu acele semințe din care înfloresc în veșnicie florile raiului. Rugăciunea este, după cuvântul Sfintei Scripturi, o formă de înțelepciune care ne ajută să înțelegem voia lui Dumnezeu, indiferent dacă este făcută la Biserică (rugăciune publică sau obștească) sau în fața icoanei, acasă (rugăciune particulară), recomandată de Mântuitorul Iisus Hristos.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…