Pr. Prof. Viorel Ioniţă a primit Crucea Voievodală Maramureșeană din partea Episcopului Iustin

Pr. Prof. Viorel Ioniţă a primit marţi din partea Episcopului Iustin al Maramureşului şi Sătmarului „Crucea Voievodală Maramureșeană” în semn de înaltă cinstire și aleasă prețuire pentru contribuția adusă la promovarea Bisericii Ortodoxe Române în dialogul internațional cu celelalte Biserici.

După primirea distincţiei oferită în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Părintele Viorel Ioniţă a spus că „această onoare pe care mi-o faceţi mă obligă, în sensul cel mai bun al cuvântului, să mai vin în Maramureş şi, chiar dacă nu mă invitaţi, voi mai veni aicea, pentru că aş dori să mă mai întâlnesc cu studenţii, să mai ţin prelegeri”.

„Această distincţie este o mare bucurie pentru mine. Mă sunt onorat şi vă mulţumesc”, a încheiat Părintele.

Părintele Viorel Ioniţă s-a aflat la Baia Mare, întrucât a participat la Simpozionul naţional dedicat Centenarului Marii Uniri, desfăşurat în perioada 12-13 noiembrie, unde a susţinut prelegerea cu tema „Conștiința unității de neam în diaspora ortodoxă română, cadre universitare din judeţ şi din ţară, cercetărori”.

Simpozionul de la Baia Mare a fost organizat de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului şi Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” al Centrului Universitar „Nord” din Baia Mare, informează Eparhia.

Mai înainte de momentul decernării distincţiei, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, la care a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Iustin.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente