Pr. Nicolae Burlan a primit post mortem cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

Părintele Nicolae Burlan, ctitorul bisericii „Sf. Vineri” – Drumul Taberei, a primit post mortem Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române. PS Varlaam Ploieșteanul a oferit distincția familiei îndoliate, la finalul slujbei de înmormântare, marți, 08 decembrie 2020.

Patriarhul Daniel a mărturisit că intenționa să îi acorde această distincție atunci când va fi sfințită pictura bisericii monumentale pe care Pr. Nicolae Burlan a construit-o în cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Părintele s-a stins din viață de ziua onomastică, pe 6 decembrie, având vârsta de 67 de ani.

Patriarhul l-a numit „slujitor harnic și jertfelnic al Bisericii lui Hristos” în mesajul transmis prin Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul.

„Concomitent cu frumoasa lucrare administrativ-edilitară realizată, părintele Nicolae Burlan a organizat şi păstorit o comunitate parohială unită şi activă, care a rodit numeroase proiecte duhovniceşti şi culturale. Ca păstor de suflete, el a arătat că omul, care are drept scop înfăptuirea binelui spre folosul semenilor, este binecuvântat și ajutat de Dumnezeu.

Părintele Nicolae Burlan rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut, ca fiind un preot de vocație, administrator bun și harnic, ctitor al uneia dintre cele mai frumoase biserici din Capitală. Activitatea sa este o pildă de urmat pentru toți slujitorii Bisericii, fiind un model de hărnicie și jertfelnicie, un preot entuziast și responsabil”.

PS Varlaam Ploieșteanul la înmormântarea Pr. Nicolae Burlan, Biserica „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei, 08.12.2020. ©Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Pr. Nicolae Burlan a fost înmormântat în curtea lăcașului de cult pe care l-a ctitorit în Drumul Taberei.

Vezi și mesajul pe care l-a transmis comunitatea parohială „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei la plecarea părintelui Nicolae Burlan.

Foto: arhivă Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente