Pr. Gheorghe Holbea a conferențiat despre rugăciune la Biserica „Sf. Mc. Mercurie” din Capitală

Părintele Profesor Gheorghe Holbea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București, a susținut vineri o conferință despre rugăciune la Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mc. Mercurie” din Protoieria Sector 3 Capitală.

Au fost participat clerici și credincioși din parohie, dar și din comunitățile învecinate.

Conferința a fost precedată de Taina Sf. Maslu, după care a avut loc prelegerea Părintelui Profesor, intitulată „Rugăciunea – Drumul de la războiul minții la pacea sufletului”.

Invitatul a vorbit despre importanta dialogului cu Dumnezeu și despre cunoașterea lui Dumnezeu în împrejurările concrete ale vieții, amintind experiența Sfinților Părinți isihaști și scrierile Părintelui Dumitru Staniloae, care au lăsat mărturie despre „rugăciune ca fiind respirația Bisericii”.

„Rugăciunea este așezarea în voia lui Dumnezeu. În momentul în care Dumnezeu ne-a chemat la viață, trebuie să înțelegem că ne-a așezat și pregătit în cel mai mare dar, darul vieții veșnice”, a spus Părintele Gheorghe Holbea. „Singurul lucru pe care trebuie să-l dobândim în viață este arta de a ne așeza în voia lui Dumnezeu.”

La sfârșit, invitatul a răspuns la întrebările publicului.

Conferința „Rugăciunea – Drumul de la războiul minții la pacea sufletului” a fost organizată în contextul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și al „Anului comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Foto credit: Parohia Sf. Mercurie

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente