Pr. Constantin Sturzu: Referendumul este despre credinţa sau necredinţa în Dumnezeu

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a scris într-un articol publicat pe Doxologia.ro în 22 septembrie că „Referendumul este despre credinţa sau necredinţa în Dumnezeu, Creatorul omului ca bărbat şi femeie”.

Părintele Struzu a subliniat că din păcate „între cei ce nu consideră nici măcar oportună organizarea unui astfel de scrutin se numără nu doar opozanţii de serviciu şi cei ce pică în plasa lor manipulatoare, ci şi unii credincioşi din Biserică”.

„Trăgând linie, istoria ne învaţă că e nevoie de foarte mult discernământ pentru a decide dacă şi cum se poate implica un credincios în viaţa comunităţii, astfel încât să se-mplinească voia lui Dumnezeu”, a precizat părintele cosilier.

Din perspectiva Bisericii, a spune „da” înseamnă a recunoaşte şi a mărturisi că Dumnezeu aşa l-a şi creat pe om (cf. Facerea 1, 27).

„E un adevăr de credinţă imuabil. Pot eu, dacă sunt credincios, să nu dau această mărturie?” s-a întrebat retoric părintele Constantin Sturzu.

Pentru un om credincios nu este vorba despre un simplu referendum. Este vorba despre o mărturisire de credinţă publică, exprimată şi prin vot, dar şi prin susţinerea ei în faţa tuturor celor cu care interacţionează.

Părintele a evidențiat că pentru un necredincios sau „pentru un credincios de faţadă este momentul unei confruntări cu propria-i conştiinţă”.

„Nu e doar vorba despre Referendum aici, cum nu era vorba, în cazul Domnului Hristos, înainte de Răstignire, despre un proces oarecare şi despre acuzaţiile de hulă, de încălcare a Legii” a observat părintele consilier.

Degeaba se ascund în spatele a tot felul de scuze şi invocă tot soiul de motive – toate demontate perfect raţional şi cu argumente – cei ce vor să boicoteze sau să ignore referendumul.

La finalul articolului, părintele a spus că avem libertatea de a vota cum credem sau de a nu merge la vot. Dar nu putem să ignorăm avertismentul Mântuitorului:

„Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri”

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente