Pr. Constantin Necula: Știți prin ce e aurită, de fapt, Catedrala Națională?

Într-un interviu oferit pentru Doxologia, Pr. Constantin Necula face referire la Catedrala Națională despre care spune că este aurită „prin tandrețea deosebită a oamenilor care au atins piatra și au făcut ca ea să fie vie”.

„Aurul pe care îl are catedrala nu este minereu, ci este un aur mult mai de preț”, a explicat Părintele Constantin Necula.

„Poate că este momentul să spunem că ea este deja aurită. Catedrala Națională este aurită de oamenii aceia care muncesc acolo non-stop, de dimineață până seara, e aurită de nădejde și de faptul că este una dintre cele mai importante construcții pe care le are Ortodoxia astăzi”, a subliniat preotul.

„E aurită de frumusețea tuturor oamenilor care au lucrat acolo. Eu i-am văzut în repetate rânduri, pentru că nu am fost martor doar în clipa în care s-a sfințit. I-am văzut muncind, i-am văzut stând în macara în vreme de furtună și pe timp de ploaie. Știu cum s-au ales pietrele, știu cine le-a cărat și am rămas entuziasmat de cum a fost așezat fiecare lucru de acolo”.

„Știți prin ce e aurită, de fapt, Catedrala Națională? Prin tandrețea deosebită a oamenilor care au atins piatra și au făcut ca ea să fie vie”, a concluzionat părintele profesor.Preotul a spus că lăcașul de cult sfințit la finalul lui 2018 de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu „este singura construcție dintr-o zonă dezurbanizată cu totul” și a rememorat o amintire despre „regiunea aceea, Uranus”.

„Într-una dintre plimbările mele cu tata pe acolo, pe când eram mic, am urcat scările de acolo, care au fost dărâmate, și mi-am dat seama, acum, că acele scări nu erau altceva decât începutul acestei catedrale – o scară care ne duce la cer.”

Interviul adus în atenție a fost realizat de Doxologia în ianuarie 2019 și poate fi urmărit integral la următorul link.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente