Poziţia Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti cu privire la decernarea titlului academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer

Cu ocazia dezbaterilor declanşate în aceste zile de decizia Senatului Universităţii din Bucureşti de a conferi titlul academic „Doctor honoris causa” domnului Peter Singer, profesor la Universitatea din Princeton, Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti, în numele întregului corp profesoral, îşi exprimă surprinderea şi dezacordul faţă de aserţiunile filosofice şi bioetice, diseminate în lucrările ştiinţifice ale acestui profesor, ce atentează grav la viaţa şi demnitatea persoanei umane.

Înţelegem să respectăm libera exprimare din mediul academic, dar în acelaşi timp dorim să ne delimităm în mod clar şi tranşant de orice fel de idei sau concepţii, care, mergând împotriva valorilor moralei creştine, denigrează fiinţa umană, contestă dreptul la viaţă al copiilor, incită la desconsiderarea şi devalorizarea relaţiilor interumane.

Această poziţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti a fost exprimată în mod ferm de către Conducerea Facultăţii, în şedinţa Senatului Universităţii din Bucureşti din data de 20 mai 2015 şi ea este împărtăşită de către toţi profesorii şi studenţii Facultăţii.

Conducerea Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Bucureşti

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…