Poţi ajuta zeci de copii să primească „Bucurie la cutie” de Crăciun: detaliile campaniei

„Chiar și în vremuri complicate, așa cum putem descrie zilele în care trăim, dorim să facem praznicul Nașterii Domnului un pic mai frumos pentru 75 de copii din familii cu venituri modeste. Pentru aceasta avem, din nou, nevoie de sprijinul și generozitatea dumneavoastră”, anunţă Parohia Antwerpen pe site-ul oficial.

Campania este intitulată sugestiv „Bucurie la cutie” şi presupune pregătirea unor pachete cu daruri pentru copiii aflaţi în atenţia parohiei.

Cine dorește să se alăture acestui demers, primește numele, vârsta și câteva detalii despre un copil (în general, este vorba despre copii din zone rurale din România). Puteți primi aceste informații începând cu 20 noiembrie, de la una dintre persoanele care se ocupă de coordonarea acestui program.

În ceea ce priveşte conţinutul cutiei, organizatorii campaniei sugerează să cuprindă „câte un articol de îmbrăcăminte și încălțăminte, ceva rechizite școlare, ceva dulce, o jucărie, o felicitare/scrisorică de la Moșu’ sau ca de la un prieten – în funcție de vârsta destinatarului”.

Trebuie să avem în vedere faptul că cei care primesc darurile sunt câteodată frați sau vecini și că, dacă într-un pachet se vor găsi doar dulciuri, iar în altul de toate, bucuria nu va fi deplină pentru toți, se menţionează pe site-ul parohial.

Cutia cu bucurie trebuie adusă la biserică, până cel târziu pe 10 decembrie 2020.

Cutia poate fi pregătită şi de organizatori, prin contribuţia financiară transmisă de cei care doresc să se implice în campanie. „Vom putea pregăti noi cutia pentru dvs”, anunţă cei de la parohie.

„Cum procedăm în cazul în care doriți să optați pentru această variantă? Contactați pe Cristina RADU (0485 41 44 20), alegeți-vă un copil și indicați suma pe care o puteți aloca pentru pregătirea bucuriei și noi ne vom ocupa de tot. Banii trebuie depuși în contul parohiei:

Roemeense Orthodoxe Parochie Antwerpen
IBAN: BE84 0013 6127 4859, deschis la BNP Paribas Fortis
Comunicare: Bucurie la cutie 2020”.

După ce cutia va fi pregătită, veți primi bonul cu cele cumpărate! După calculele noastre, dacă dorim ca o cutie să conțină toate cele enumerate mai sus, suma alocată nu poate fi mai mică de 75 de euro. Această variantă poate fi aleasă numai până la 1 decembrie!

Parohia românească din Antwerpen a fost înființată în anul 1993, fiind apoi recunoscută juridic de Statul Belgian în 1996.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente