Postul este medicamentul potrivit pentru suflet și trup, explică Mitropolitul Olteniei

„Atât trupul cât şi sufletul nostru au nevoie de post, căci el este medicamentul potrivit în această perioadă rânduită de Biserica noastră, până la Sfintele Paşti, când trebuie să ne arătăm copii ascultători ai Tatălui ceresc, mai mult decât strămoşul Adam, care a greşit şi a fost izgonit din Rai”, a spus duminică IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

„Postul înseamnă şi reținere de la faptele, vorbele şi gândurile rele, înseamnă şi rugăciune mai multă, înseamnă şi mai multă citire din Sfânta Scriptură şi din alte cărţi sfinte. La toate acestea trebuie adăugată milostenia, deoarece prin milostenie demonstrăm că Îl urmăm pe Dumnezeu care este bun şi milostiv”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele Mitropolit Irineu a slujit în Duminica lăsatului sec de brânză în Paraclisul Mitropolitan „Maica Domnului” – Dudu din Craiova, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ion Anuţoiu a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Negoieşti, judeţul Gorj.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…