Postul de păcate este mai important decât cel de bucate, spune Episcopul Sălajului

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Subcetate din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

În cuvântul rostit la finalul slujbei din 26 februarie 2017, ierarhul a vorbit despre modul în care trebuie împlinită corect porunca dumnezeiască a postului.

Postul nu este un exercițiu pur trupesc, a spus Preasfinția Sa. Așa cum există post de bucate trebuie să existe și post de păcate.

Ierarhul a explicat că sunt dispensați de postul trupesc cei neputincioși, prin pogorământ, dar de cel sufletesc, adică abținerea de la păcate, nimeni nu este scutit. De asemenea, a subliniat importanța curățirii sufletului prin Tainele Bisericii.

Alături de PS Petroniu au slujit Pr. Dan Haiduc, Protoiereul Protopopiatului Șimleu Silvaniei și Pr. Cătălin Lazar, parohul satului Subcetate.

***

Conform site-ului oficial al Episcopiei Sălajului, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Satul Subcetate a fost construită în anii 1939-1940. Recent au fost executate lucrări de reînnoire, în urma cărora lăcașul a fost resfințit în 12 octombrie 2014, de PS Petroniu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…