Postim pentru ca nu numai sufletul să simtă mâine bucuria vederii Domnului, ci şi trupul nostru – IPS Laurențiu

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a vorbit de Ajunul Bobotezei la Sfânta Liturghie despre motivele pentru care această zi, chiar dacă pică duminica, așa cum s-a întâmplat anul acesta, este o zi de post aspru.

„Postul aspru ne pregăteşte mai mult pentru dezlegarea de mâine, pentru sărbătoarea cea mare”, a spus IPS Laurențiu duminică, 5 ianuarie 2020, în Catedrala din Sibiu.

„Astăzi şi noi împreună cu viitorul popor mesianic, cu cei care au primit botezul pocăinţei de la Ioan, şi noi, în semn de căinţă, de smerenie, ne dăruim lui Dumnezeu prin această osteneală a noastră, prin această renunţare la anumite mâncăruri pentru ca nu numai sufletul să simtă mâine bucuria vederii Mântuitorului Iisus Hristos în apa Iordanului, ci şi trupul nostru”.

„Astăzi şi noi îl urmărim pe Sfântul Ioan Botezătorul care acordă un act ritualistic, o adunare în Iordan a celor care îşi mărturiseau păcatele în vederea iertării lor. Botezul administrat de Sfântul Ioan nu este Botezul creştin, care a fost întemeiat de Mântuitorul după Învierea Sa când i-a trimis pe ucenicii Săi în lume la propovăduire şi învăţându-i să boteze. Botezul lui Ioan a fost pregătitor”, a subliniat ierarhul.

Programul liturgic la Catedrala mitropolitană din Sibiu continuă în ajunul Bobotezei la ceas de de seară cu slujba Privegherii, iar în ziua praznicului, după Sfânta Liturghie, IPS Mitropolit Laurenţiu şi toţi preoţii din Sibiu vor sfinţi apa pregătită în Piaţa Mare din oraş pentru a fi împărţită apoi miilor de credincioşi prezenţi la slujba din praznicul Botezului Domnului, informează Mitropolia Ardealului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente