@Pontifex: Tweet-urile papei Francisc pe timpul vizitei în România

După ce mai întâi a anunțat că „merge în România ca pelerin, pentru a fi alături de frații din Biserica Ortodoxă Română și de credincioșii catolici”, papa a transmis o serie de mesaje pe parcursul vizitei sale de trei zile în țara noastră.

Primul tweet marcat cu hashtagul #Romania pe contul papei Francisc se referă la Duhul Sfânt, care „iubește formarea unității din cea mai frumoasă și armonioasă diversitate”.

Mesajul a fost postat vineri seară după vizitarea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Contemplarea Mariei ne permite să ne îndreptăm privirea spre toate acele numeroase femei, mame și bunici care, prin jertfa lor tăcută, prin devotamentul și altruismul lor, modelează prezentul și pregătesc calea pentru visele de mâine”, a scris papa Francisc pe Twitter la încheierea primei zile în România.

Sâmbătă, papa a adresat un îndemn de a călători împreună, „lăsând Evanghelia să fie plămădeala care pătrunde toate și umple popoarele noastre cu bucuria mântuirii”.

Papa a reamintit urmăritorilor săi de pe Twitter că „Dumnezeu iubește cu o iubire paternă. Fiecare viață și fiecare dintre noi aparținem Lui”.

În contextul vizitei sale la Blaj, papa și-a exprimat dorința ca toți să fie „martori ai libertății și milei, lăsând frățietatea și dialogul să prevaleze față de diviziuni”.

„Să alegem calea lui Iisus. Este o cale care cere efort, dar e calea care aduce pacea”, este ultimul îndemn postat în urmă cu puțin timp.

Comentarii Facebook


Știri recente