Pomenirea Sfântului Mucenic Emilian

Biserica Ortodoxă îl pomenește în fiecare an, la 18 iulie, pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum, unul dintre cei mai vechi martiri daco-romani din sudul Dunării.

Printre lăcașurile de cult din Patriarhia Română care își vor sărbători ocrotitorul se numără și Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Drumul Taberei.

Haine de sărbătoare va îmbrăca și Mănăstirea băcăuană Ciolpani. Situată în partea de nord a județului Bacău, mănăstirea este construită pe locul unui vechi schit întemeiat de sulițașul Ciolpan pe la anul 1590. După anul 1989, la inițiativa credincioșilor din satele învecinate se reînființează așezământul monahal. În anul 1993 a fost sfințit locul pentru biserica mare, cu hramul Sfântul Mucenic Emilian de Durostorum.

Emilian era fiu al prefectului din Durostorum (Silistra de astăzi) și a fost arestat în timpul domniei împăratului Iulian Apostatul, pentru că a distrus idolii dintr-un templu păgân. După ce a fost supus la multe cazne, creștinul Emilian a suferit moarte martirică prin ardere, în ziua de 18 iulie a anului 362.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…