Pomenirea poetului Mihai Eminescu la Viena

Poetul Mihai Eminescu a fost comemorat miercuri, 15 iunie 2016, la Viena.

În faţa bisericii ortodoxe româneşti din Viena, unde se află şi un bust al poetului Mihai Eminescu, Pr. Nicolae Dura şi Pr. Emanuel Nuţu au oficiat ieri, 15 iunie 2016, Slujba Parastasului pentru poetul naţional, de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit 127 de ani.

Fiecare zi de 15 iunie ne dă prilejul să ne amintim in mod deosebit de Luceafărul poezie româneşti, să-l pomenim in rugăciune şi să ne adâncim în poezia eminesciană. La ceas de Vecernie, în faţa Bisericii ortodoxe române din Viena şi a bustului marelui poet, a avut loc o slujbă de pomenire, ca Dumnezeu să aşeze sufletul său în lumina Preasfintei Treimi. Au participat reprezentanţii Ambasadelor României şi Moldovei din Austria, a Institulului Cultural Român, a Asociaţiei Mihai Eminescu şi a ziarului Jurnalul Românesc. De asemenea, persoane iubitoare de poezie, au găsit timp pentru a se ruga împreună pentru poetul nostru atât de iubit. După slujba religioasă au fost depuse coroane și buchete de flori ca semn de preţuire şi de eternizare a poetului Eminescu“, a precizat pr. Emanuel Nuţu din Viena.

Bustul lui Mihai Eminescu a fost inaugurat în anul 2003, fiind opera sculptorului Virgilius Moldovan.

Amintim faptul că bustul poetului Mihai Eminescu a fost aşezat cu multă înţelepciune în faţa Bisericii româneşti din Viena în după amiaza zilei de joi 26.09.2013, pe una dintre străzile pe care le-a călcat marele nostru poet, prozator și jurnalist Mihai Eminescu în anii lui de studenție la Viena. Bustul a fost lucrat cu cea mai mare măiestrie tot de către un român, sculptorul Virgilius Moldovan, la iniţiativa şi cu susţinerea insufleţită a doamnei Laura Hant, președintele Asociației Culturale „Mihai Eminescu”, a mai precizat părintele Emanuel Nuţu.

Comentarii Facebook


Știri recente