Pomenirea părintelui Dumitru Iordache. PS Timotei Prahoveanul a oficiat slujba Parastasului

Părintele Dumitru Iordache, Protopop al Protoieriei I Capitală și slujitor la Parohia Adormirea Maicii Domnului din cartierul bucureştean Militari, a fost pomenit în data de 19 iunie 2017, la 7 ani de la trecerea sa la Domnul.

Evenimentul a avut loc la biserica în care a slujit timp de 31 de ani. Sfânta Liturghie și slujba parastasului au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, informează Radio Trinitas.

În cuvântul rostit, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat calitățile părintelui Dumitru Iordache

Biserica în care ne aflăm, plină întotdeauna de credincioși, îngrijită atunci și acum, dimpreună cu spațiul dimprejur, arată dragostea preotului pentru slujirea la sfântul altar. O altă calitatea a părintelui a fost aceea a ajutorării multora. Oamenii mari se îngrijesc ca ceilalți să aibă bucurii și să fie promovați atunci când merită, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, părintele profesor Ștefan Buchiu, actualul paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, a subliniat importanța activității pastorale a preotului Iordache.

Părintele totdeauna avea totdeauna un sfat bun, știa să întărească pe preoți. Preotul Dumitru Iordache constituie un exemplu pentru tinerii preoți, iar la parohie a oferit burse mai multor tineri ca să studieze seminarul din București și mai apoi facultatea de teologie ortodoxă, a specificat părintele Ștefan Buchiu.


Părintele Dumitru Iordache a fost slujitor al sfântului altar timp de 43 de ani, dintre care 31 la Parohia Militari I unde a fost paroh peste 20 de ani. De asemenea, părintele a fost 24 de ani Protoiereu al Protoieriei I Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente