Pomenirea eroilor din decembrie ‘89, în parohia Coslada-Spania

Joi, 22 decembrie a.c., după Sfânta Liturghie, a fost săvârșită în biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), Spania, o slujbă de pomenire și de cinstire a eroilor din decembrie ´89. Părintele paroh și credincioșii cu emoție și admirație și-au amintit de jertfa celor care acum 22 ani au murit pentru libertate și s-a reamintit tuturor că mulțumită curajului lor astăzi suntem aici, așa încât avem creștineasca datorie de a-i cinsti cu recunoștință.

În toate zilele postului Nașterii Domnului a fost săvârșită Sfânta Liturghie în biserica parohială și au fost susținute o serie de activități misionare în cadrul școlilor parohiale, după cum ne-a precizat părintele paroh George Cimpoca.

Sâmbătă, 24 decembrie, va avea loc, după slujba de seară, un concert de colinde și recital de poezie religioasă prezentate de copiii și tinerii din parohie, sub titlul: Noi în seara de Crăciun. Cu acest prilej vor fi expuse, sub genericul Poveste de Crăciun, desenele tematice ale copiilor, dar și lucrările de broderie pe motive populare realizate în cadrul atelierului susținut în cadrul școlii parohiale, sub îndrumarea doamnei Elena Șerb, meșter popular. Activitățile sunt coordonate de către doamna preoteasă, Gina Cimpoca.

Comentarii Facebook


Știri recente