Pomenirea Arhiepiscopului Eftimie Luca la împlinirea unui an de la mutarea la cele veșnice

La Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a oficiat, astăzi, 31 octombrie 2015, slujba de pomenire a Arhiepiscopului Eftimie Luca la trecerea unui an de la mutarea la cele veșnice, informează site-ul oficial al eparhiei.

Credincioși și pelerini din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului au participat la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de un sobor de preoți și diaconila Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.Sfânta Liturghie a fost urmată de parastasul oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la trecerea unui an de la mutarea la cele veșnice a vrednicului de pomenire ierarh Eftimie Luca, cel care a păstorit în această parte a Moldovei între anii 1978 – 2014.După acest moment, cei prezenți au mers în procesiune spre mormântulsituat în curtea Centrului Eparhial, unde a fost oficiat un trisaghion întru pomenireacelui de-al 76 ierarh pe scaunul de la Roman.

Înatmosferade rugăciune și comuniune,Înaltpreasfințitul Ioachim a evocat aspecte din viața și activitatea vlădicăi Eftimie ”cel bun”, reliefând rolul pe care acesta la avut în istoria multiseculară a acestei eparhii. La final, părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale au împărțitcredincioșilor prezenți pachete cu alimente întru pomenirea arhipăstoruluiEftimie Luca.

Comentarii Facebook


Știri recente