Pomenire pentru cei pe care nu-i mai pomenește nimeni

La soroace sau în zilele rânduite de Biserică pentru oficierea parastaselor de obște, toți ne pomenim morții. Dar, în toate cimitirele există morminte nemarcate, peste tot se află morți necunoscuți. De sufletele acestora a avut grijă întotdeauna Biserica. Pe ei îi pomenește preotul, la Altar, la fiecare Liturghie.

Credincioșii Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Ploiești i-au pomenit sâmbăta aceasta pe cei trecuți la Domnul la căpătâiul cărora nu aprinde nimeni niciodată o lumânare. În cimitirul Parohiei sunt înhumate 180 de persoane care nu au aparținători. Pentru toți aceștia, a fost oficiat, astăzi, un parastas.

„Ei sunt fiii acestui neam și astfel sunt fiii adevăratei credințe. E menirea noastră să-i pomenim pentru că mult poate rugăciunea și milostenia pentru sufletul acestora”, a spus Părintele Protoiereu Ștefan Mușat de la Protoieria Ploiești.

Pentru cei adormiți au fost făcute 180 de cruci din lemn.

La slujba de pomenire au participat și credincioși din parohie.

În organizarea momentului comemorativ s-a implicat și Serviciul de Gospodărire Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente