Pomenire a ierarhului Melchisedec Ștefănescu la 194 ani de la nașterea sa

La Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman a avut loc pomenirea ierarhului Melchisedec Ștefănescu la împlinirea a 194 de ani de la nașterea sa, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 15 februarie 2017. La slujbă au participat: părinți consilieri, inspectori eparhiali, profesori și elevi de la Liceul Teologic Episcop Melchisedec.

Părintele Bogdan Ciobanu, profesor de Istorie a Bisericii Ortodoxe Române la Liceul Teologic din Roman, a evocat din perspectivă istorică personalitatea ierarhului ce trăit în a doua jumătate a veacului al XIX-lea.

La rândul său, părintele profesor Bogdan Ciobanu a vorbit despre viața și activitatea complexă a Episcopului Melchisedec. Părintele a subliniat contribuția duhovnicească a ierarhului.

Personalitatea episcopului Melchisedec Ștefănescu va fi omagiată și în data de 16 februarie 2107, cu prilejul întrunirii în Sinaxă a preoților din Protopopiatul Bacău.

În cadrul Eparhiei Romanului și Bacăului funcționează Fundația Episcop Melchisedec. Aceasta a fost creată cu scopul de a ajuta persoanele cu posibilități materiale reduse.

Comentarii Facebook


Știri recente