Poezia religioasă prezentată de poeta Lidia Popița Stoicescu la Facultatea de Teologie din București

În aceste momente la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București are loc Conferința Poeți români în căutarea lui Dumnezeu.

Evenimentul din 10 mai 2017 este dedicat poeziei născute în închisoare și face parte din serile duhovnicești organizate de Pr. Conf. Gheorghe Holbea, în scopul comemorării mărturisitorilor credinței Ortodoxe din timpul regimului comunist.

Conferința va fi susținută de scriitoarea și poeta creștină Lidia Popița Stoicescu.

Poezia creștină, poezia religioasă românească prezintă toate fațetele posibile ale căutării lui Dumnezeu de un suflet care are nevoie să găsească în credință, o cale dreaptă și bună în viață, a spus poeta Lidia Popița Stoicescu, conform Radio Trinitas.

Toate aceste poeme adunate la un loc și puse într-o ordine logică nu fac decât să ducă la concluzia că omul are nevoie de acest suport pentru ca viața lui să aibă un sens, a adăugat Lidia Popița Stoicescu.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Anul comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente