Poetul național Mihai Eminescu comemorat duminică de Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia

Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia a organizat duminică, 20 iunie, alături de Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul evenimentul intitulat „Comemorarea lui Mihai Eminescu”. La acest eveniment care s-a desfășurat după oficierea slujbei Sfintei Liturghii, a participat scriitorul și traducătorul Ali Narçin care a tradus pentru prima oară pe Mihai Eminescu în limba turcă direct din limba română, în cadrul unui prim volum publicat în anul 2009, informează părintele drd. Vlad Sergiu Marcel, parohul Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

Momentul festiv a fost încununat de prezența Corului „Anastasis” care a susținut un concert, în memoria poetului național, evidențiind frumusețea versurilor eminesciene. Acest eveniment a fost marcat și prin participarea activă a copiilor membri ai Comunității Ortodoxe Române din Istanbul care sub îndrumarea prof. Andreea Vlad, au recitat poezii eminesciene.

Cei prezenți la eveniment au primit din partea Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” – Istanbul, materiale despre viața și opera poetului Mihai Eminescu, iar din partea Comunității Ortodoxe Române din Turcia au primit câte un exemplar din primul număr al revistei de spiritualitate și cultură creștină, „Familia română în Turcia”.

Comentarii Facebook


Știri recente