Poetul național a fost comemorat la Seminarul Teologic din Galați în prezența IPS Casian

De Ziua Culturii Naționale, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galați a organizat un eveniment menit să omagieze personalitatea poetului naţional Mihai Eminescu, la 168 ani de la naștere. La manifestări a fost prezent IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Împreună cu chiriarhul locului, elevii şi cadrele didactice ale instituției au participat la o slujbă de pomenire oficiată în capela seminarului pentru poetul Mihai Eminescu.

Elevii de la clasele primare au prezentat un program cultural dedicat marelui poet în care au intonat cântece şi au recitat poezii, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul a continuat în Sala de Conferinţe a Seminarului gălăţean, unde Chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de omagiere a poetului naţional Mihai Eminescu.

De asemenea, mai mulţi tineri seminarişti au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu, după care au fost lansate dezbateri libere pe tema vieţii şi operei geniului literaturii româneşti.

La final, cei prezenţi au ascultat, într-o înregistrare a actorului Dorel Vişan, câteva din poeziile eminesciene reprezentative.

În aceeași zi, la statuia lui Mihai Eminescu din parcul care-i poartă numele, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi de învăţământ din municipiu au participat la o serie de manifestări culturale dedicate poetului naţional.

Actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini“, elevi seminarişti şi studenţi, dar şi numeroşi iubitori de ai marelui poet, au evocat personalitatea lui Mihai Eminescu, au recitat poezii şi au interpretat cântece şi scenete care ilustrează personalitatea şi opera celui care a însufleţit cultura românească.

Pe ritmuri de fanfară, cei prezenţi au depus coroane şi jerbe de flori la statuia lui Eminescu.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente