Pocăința propovăduită de Sf. Ioan înseamnă părăsirea vieții fără de virtuți – Arhiepiscopul Casian

La hramul parohiei „Sf. Ioan” din Galaţi, Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a explicat luni, 7 ianuarie 2019, ce înseamnă pocăința propovăduită de Înaintemergătorul Domnului spunând că reprezintă „părăsirea vieții fără de virtuți, aplecată spre păcat și spre rele și înnoirea acesteia prin ascultarea de poruncile lui Dumnezeu”.

Ierarhul a evidenţiat că poruncile divine nu sunt altceva decât „dreptare și îndrumători pentru fiecare dintre noi în viața de zi cu zi”.

„Schimbarea nu însemnă o ruperea a noastră de lume sau de darurile pe care Dumnezeu le-a așezat în ea, ci este o schimbare a noastră de la rău la bine, de la întuneric la lumină și de la faptele cele rele la faptele bune“, a spus chiriarhul Dunării de Jos credincioşilor prezenţi în biserica din cartierul Micro 21.

De asemenea, în omilia sa, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viața aleasă a Sfântului Ioan Botezătorul și despre menirea pe care acesta a avut-o în pregătirea poporul lui Israel pentru venirea lui Hristos și de a-L face cunoscut pe Cel ce avea să mântuiască neamul omenesc.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi credincioșii  prezenţi la biserică.

În continuare, Ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat lucrările de zidire și de amenajare efectuate în ultima perioadă de timp la biserica mare a acestei parohii, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Apoi, în paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei“ de la demisolul noii biserici, a fost oficiată slujba de pomenire a ctitorilor și credincioșilor trecuți la cele veșnice.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente