Pocăința dăruiește omului viața veșnică, spune Episcopul de Bălți

Pocăința dăruiește omului viața veșnică, a spus duminică Preasfințitul Părinte Antonie. Ierarhul a serbat Duminica dinaintea Botezului Domnului după calendarul neîndreptat în comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae” din Ocnița, Republica Moldova, parohie recent înființată de basarabeni care și-au dorit să participe la slujbe oficiate în limba română.

„Sfântul Ioan Botezătorul boteza în pustie și propovăduia botezul pocăinței întru iertarea păcatelor. Păcatele îndepărtează pe om de Dumnezeu. Pocăința iartă păcatele și-l apropie pe om de Dumnezeu. Pocăința aduce în suflet lumină și bucurie. Pocăința dăruiește omului viața veșnică”, a spus părintele episcop.

„Să folosim Taina pocăinței pentru a reface legătura cu Dumnezeu și pentru a ne lumina sufletele cu Lumină sfântă a iertării lui Dumnezeu.”

Ierarhul s-a rugat în cadrul slujbei pentru încetarea pandemiei și le-a transmis credincioșilor să-și protejeze sănătatea și să-i protejeze și pe cei din jur prin respectarea regulilor sanitare.

La finalul slujbei, Episcopul de Bălți i-a oferit Parohului Sergiu Grosu un Liturghier și un Molitfelnic donate de Părinte Arhimandrit Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iașilor.


Comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae” din Ocnița s-a înființat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Antonie, în toamna anului 2019, din dorința localnicilor de a avea slujbe în limba română. În 3 ianuarie 2020, a fost recunoscută ca persoană juridică de către stat.

Terenul pentru biserica parohială a fost achiziționat cu ajutorul preoților din Protopopiatul Botoșani al Arhiepiscopiei Iașilor. Deocamdată, slujbele sunt oficiate într-un container.

Prima slujbă a avut loc în 8 august 2020. Până în acel moment, la Ocnița nu se mai oficiaseră slujbe în limba română de peste cinci decenii.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente