Plecăm adesea întristaţi ca dregătorul bogat, dar Mântuitorul aşteaptă mereu să ne întoarcem, spune PS Timotei

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a afirmat duminică la Patriarhie că aspiraţiile spre viața veșnică ale dregătorului bogat din Evanghelie corespund cu cele ale creștinilor contemporani.

„Și noi dorim asemenea dregătorului din Evanghelie să fim moştenitori ai Împărăţiei Cerurilor, dar ne confruntăm cu imposibilitatea de a răspunde sfaturilor Mântuitorului”.

„Nu găsim puterea necesară. Suntem biruiţi de lumea aceasta şi de firea noastră căzută. De aceea, plecăm întristaţi şi Mântuitorul ne aşteaptă mereu să ne întoarcem”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor în predica de la Sfânta Liturghie oficiată la Baldachinul Sfinților de pe Colina Patriarhiei.

Ierarhul a explicat afirmaţia Mântuitorului Hristos, „Cât de greu vor intra cei ce au averi în Împărăția lui Dumnezeu! ” (Luca 18:24).

Cât de greu înseamnă că mai rămâne o nădejde, că Dumnezeu îşi va face milă cu noi dacă şi noi ne facem milă de alţii care au mai puţin decât noi. Cât de greu înseamnă că mai rămâne o posibilitate”.

„Şi această posibilitate să o căutăm în această perioadă de pregătire pentru întâmpinarea Sărbătorii Naşterii Domnului când tradiţia românească ne îndeamnă să fim atenţi cu ceilalţi”, a precizat Preasfinţia Sa.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente