Pitești: Arhiepiscopia hrănește oamenii străzii și strânge fonduri pentru spitale

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului asigură micul dejun și masa de prânz celor douăzeci și cinci de persoane fără locuință din Pitești care sunt cazate, în perioada pandemiei, la Adăpostul de Urgență „Nord” din municipiu.

Cele două mese sunt oferite de parohiile piteștene, conform unui plan stabilit de Sectorul social, Filantropic și de Misiune al arhiepiscopiei.

„Am realizat un program  filantropic împreună cu parohiile din Piteşti și comunele limitrofe pentru a veni în ajutorul celor de la adăpostul de noapte”, a declarat pentru Basilica.ro pr. Andrei Diaconescu, Consilier  Social.

După ce săptămâna aceasta a donat Secţiei Boli Infecţioase a SJU Piteşti produse medicale în valoare de 50.000 de lei, Arhiepiscopia strânge fonduri pentru alte unităţi medicale din Argeş.

„În contextul actual, iniţiem o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta unitățile medicale și persoanele izolate din cuprinsul județului nostru”, a transmis pr. Andrei

Chiar dacă bisericile sunt închise, biserica din sufletele și din casele noastre este permanent deschisă, a spus consilierul social referitor la implicarea eparhiei.

El a precizat că „Arhiepiscopia Argeşului și Muscelului contribuie la efortul național și global de eradicare a pandemiei de Covid-19 prin numeroase activități, demersuri și proiecte”, dar și prin îndemnurile adresate enoriaşilor  „de a respecta cu acrivie reglementările privind izolarea la domiciliu”.

Citeşte şi: Donație în valoare de 50.000 de lei Secţiei Boli Infecţioase a SJU Piteşti

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului

Comentarii Facebook


Știri recente