Pictura unei biserici bucureștene finalizată și sfințită la un deceniu de la înființarea parohiei

Lucrările de amenajare și pictura de la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” și „Sf. Ioan Casian” din Sectorul 4 al Capitalei au fost finalizate la un deceniu de la înființarea parohiei. Sfințirea lor va fi oficiată duminică.

Programul liturgic va începe cu slujba Utreniei, de la ora 8:00, urmată, de la ora 9:00, de Sfânta Liturghie și de slujba de Sfințire a picturii şi a icoanelor din catapeteasmă.

La final, credincioşii vor putea să se închine în Sfântul Altar şi să cinstească un fragment din moaştele Sfintei Maria Magdalena, aflate în patrimoniul bisericii începând din 2017.

Biserica parohială a fost construită în perioada 2005-2012 de Părintele Tănăsie Popescu, fostul paroh, care a donat și terenul. După 2015, noul paroh, Părintele Sebastian Gabor, a încununat ctitoria cu pictură și cu lucrări de înfrumusețare și dotare cu toate cele necesare desfășurării slujbelor.

Astfel, în perioada 2015-2022, au fost refăcute acoperișul și pridvorul, a fost făcută o pardoseală nouă din marmură, a fost montat sistem de sonorizare performant, s-a introdus sistem de încălzire centralizat și au fost amenajate fațada și curtea.

În interior au fost pictate icoanele pentru iconostas și a fost instalat mobilier, inclusiv un baldachin din lemn sculptat și racla pentru fragmentul din moaștele Sfintei Maria Magdalena.

Biserica „Sf. Antonie cel Mare” și „Sf. Ioan Casian” din Sectorul 4 al Capitalei va fi sfințită duminică, 9 septembrie 2022, de PS Varlaam. Foto: Parohia „Sf. Antonie cel Mare” și „Sf. Ioan Casian”

„Cea mai frumoasă podoabă a bisericii este pictura sa murală, realizată de pictorul bisericesc Daniel Poterașu în tehnica frescă, în stil neobizantin, remarcându-se prin suprafețele mari, bine proporționate, și prin bogăția temelor iconografice”, a declarat Părintele Sebastian Gabor.

Biserica se află pe strada Pridvorului nr. 6A din Capitală.

Foto credit: Parohia „Sf. Antonie cel Mare” și „Sf. Ioan Casian”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente