Pictura lui Michelangelo în atenția elevilor de la Școala Sanitară Sf. Nectarie din București

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea a susținut luni, 5 noiembrie 2018, conferința „Noi idei privind anatomia ascunsă în picturile lui Michelangelo” la Școala Postliceala Sanitară Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din București (STOB).

Profesorul Alexandru Vlad Ciurea a subliniat că „acest pictor a avut o credință cu totul deosebită, la un moment dat a spus că: mâna nu mai era a mea, ci indusă de Dumnezeu”.

„În picturile sale din Capela Sixtină care exprimă Geneza, ajunge la concluzia că Dumnezeu a făcut omul după chipul și asemănarea Lui”. Acestea sunt exprimate prin „elemente de neuroanatomie în pictura lui Michelangelo”, a precizat prof. Alexandru Ciurea.

În cadrul Conferinței s-a vorbit și despre aspecte istorice din viața papei Iulius al II-lea, care a condus întreaga desfășurare a picturii din Capela Sixtină.

Potrivit profesoarei Liliana Murguleț de la Școala Postliceală Sanitară „acest gen de conferințe întregesc activitatea didactică”.

La conferință au participat elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic și de la Școala Postliceală Sanitară.

Evenimentul a fost prilejuit de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, ocrotitorul instituției, care va fi serbat în 9 noiembrie.

Foto credit: STOB

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente