Pictura de factură populară în iconografia contemporană. Simpozion Internațional

La Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni va avea loc în perioada 11– 16 noiembrie cea de-a șaptea ediție a proiectului „Iconari în Otopeni”.

Tema ediției din acest an „Pictura de factură populară în iconografia contemporană” face parte din manifestările dedicate anului omagial 2019, informează organizatorii.

Afișul evenimentului. Foto credit: Ioan Popa/ Facebook

Programul evenimentului constă în:

  • Atelier deschis cu participarea iconarilor din diverse provincii românești (11 – 15 noiembrie 2019)
  • Masă rotundă cu invitați din zone conexe iconografiei (16 noiembrie 2019)
  • Vernisajul expoziției (16 noiembrie 2019)

Lucrările vor aborda patrimoniul iconografic al creatorilor țărani care au activat în centre de iconari din Transilvania și nordul Olteniei și se vor îndrepta către reprezentări ale unor mari praznice bisericești și sfinți cinstiți în lumea satului românesc.

Întreg demersul iconografic se dorește o recuperare a specificului național românesc prin valorificarea elementelor stilistice și compoziționale din stilurile de pictură populară românească.

Foto credit: Ioan Popa/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…