Pictura Capelei de la Institutul Mamei și Copilului a fost sfințită de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a binecuvântat sâmbătă, 30 martie 2019, pictura Capelei „Sf. Ap. Andrei” de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

Slujba a fost oficiată în prezența angajaților și pacienților.

În predica rostită cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre viața Sfântului Ioan Scărarul, cinstit în data de 30 martie, dar și despre responsabilitatea preoților din instituțiile medicale.

Preasfinția Sa a spus că preoții din aceste instituții trebuie să se preocupe de sănătatea sufletească și trupească a mamelor și copiilor aflați în dificultate.

„În asemenea condiții deloc ușoare, preoții care slujesc în astfel de locuri vor trebui să aibă în centrul pastorației lor grija pentru mamele care vin aici înainte să nască sau cu copii bolnavi”.

„De aceea, preotul trebuie să fie înainte de toate un om al rugăciunii”, a spus PS Timotei Prahoveanul.


La final, Pr. Andrei Liviu Sârb, slujitor în cadrul INSMC, a fost hirotesit iconom. Persoanele care s-au implicat în realizarea lucrărilor de pictură au primit diplome de onoare, diplome omagiale și distincții de vrednicie.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente