Pictura bisericii din parohia vrânceană Bătinești II a fost sfințită

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a sfințit duminică, 17 septembrie 2017, pictura bisericii din parohia vrânceană Bătinești II, realizată între anii 2011-2014.

Slujba de sfințire a picturii a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Serviciul religios a fost săvârșit în biserica ocrotită de Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului. Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul a oferit răspunsurile liturgice.

Din sobor au făcut parte: Pr. Marian Gegea, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare, Pr. Vasile Dabija, protoiereu al Protopopiatului Panciu, Pr. Gheorghe Ifrim, parohul bisericii, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Ciprian a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că Evanghelia Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci ne invită să medităm la datoria fiecăruia dintre noi de a-și purtea crucea vieții personale și de a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Pentru a-L putea urma pe Hristos, este absolut necesar ca, mai întâi, să te lepezi de tine însuți. Prin această expresie nu trebuie să înțelegem lepădarea omului de identitatea lui, de personalitatea lui, ci renunțarea la păcatul cumplit al mândriei. Un om mândru nu poate să-L urmeze pe Cel smerit, prin excelență, pe Iisus Hristos, Care este smerenia desăvârșită, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Biserica Parohiei Bătinești II a fost construită în perioada 2005-2009, prin implicarea actualului paroh, cu sprijinul enoriașilor și al unor binefăcători. Slujba de sfințire a lăcașului de rugăciune a avut loc în data de 21 iunie 2009.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente