Pictura Bisericii din Buzăiel a fost sfinţită de Mitropolitul Ardealului

IPS Laurenţiu la Buzăiel

Mitropolitul Ardealului a sfințit astăzi pictura bisericii din Buzăiel, Protopopiatul Săcele, județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

După slujba de sfințire IPS Părinte Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea bisericii. Din sobor au făcut parte: protopopul de Brașov, Dănuț-Gheoghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Șerban, fostul paroh de la Buzăiel, Vicu Călin, actualul paroh Flaviu Mihai Foica, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

Chemarea de a lucra via Domnului

În omilia sa, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat textul evanghelic citit la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată pilda lucrătorilor răi.

Fiul Stăpânului din pildă este tocmai Mântuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu. El a venit să-i răsplătească pe cei care au lucrat în vie, dar ei L-au omorât, L-au răstignit. Dumnezeu a rânduit, însă, pentru toate și ziua de judecată, a evidenţiat ierarhul.

Făcând referire la pilda de astăzi, Înaltpreasfinţia Sa a spus că noi nu facem crime, dar omorâm în noi credința noastră, omorâm curăția vieții noastre, distrugem ce este mai sfânt atunci când lăsăm să ne copleșească păcatul, în loc să-I dăm lui Dumnezeu ceea ce este a lui Dumnezeu, prin tot ceea ce facem în Biserică.

Avem o fire înclinată spre păcat, dar avem șansă de mântuire prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului, a subliniat Părintele Mitropolit.

La final ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe fostul paroh de la Buzăiel, Vicu Călin, cel care a coordonat până de curând toate lucrările de pictură și de împodobire a locașului de cult, iar în prezent este paroh la Hărman 2, unde a început lucrările pentru noua biserică din localitate.

De asemenea, ierarhul a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru mireni” primarului comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae Chirilaș, iar Adunarea și Consiliul parohiale precum și mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire.

Părintele Vicu Călin le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost aproape în anii de păstorire la Buzăiel și i-a urat noului paroh multă putere de muncă pentru continuarea lucrării pastorale și misionare din comunitate.

Credincioșii din parohie și din localitățile vecine au avut posibilitatea să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente