Piatră de temelie pentru un nou locaş de cult în Parohia Breaza de Jos

La sărbătoarea Sfântului Nicolae, sâmbătă, 6 decembrie 2014, Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Timotei Prahoveanul a pus piatra de temelie a noii biserici a Parohiei Breaza de Jos. La eveniment a fost prezent şi părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Sfinţind această piatră de temelie mi-am adus aminte de cuvintele pe care Domnul le-a spus unuia din apropiaţii săi Apostoli: Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea pe care porţile iadului nu o vor putea birui. Pe această piatră a credinţei, pe temelia Apostolilor, pe învăţătura Bisericii de 2000 de ani am pus şi noi o altă piatră pentru a zidi în acelaşi loc a treia biserică; una de lemn a durat vreo 100 de ani, alta din piatră care nu a mai rezistat 200 de ani şi acum a venit rândul unei alte biserici zidită în vremuri de mai multă libertate pe deoparte, dar şi vremuri mai grele pe de altă parte“ a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Noul locaş de la Breaza de Jos va avea hramurile Sfântul Gheorghe, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente