Piatră de temelie pentru o nouă capelă mortuară

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a aşezat sâmbătă, 05 martie 2016, piatra de temelie pentru noua capelă mortuară din Parohia ilfoveană Sintești.

La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a spus în cuvântul de învăţătură că viitorul locaş de cult va avea o dublă utilitate.

„Această capelă pe de o parte doreşte să primească pentru câteva zile trupurile celor care trec din această cu nădejdea învierii şi a vieţii veşnice. Pe de altă parte, se va sluji în ea atâta vreme cât biserica de alături va fi restaurată. Şi biserica cea mare şi capela aceasta sunt foarte importante pentru cei care se gândesc la faptul că viaţa aceasta este trecătoare şi că dorim să trăim veşnic împreună cu Mântuitorul Hristos”, a explicat ierarhul.

Zidirea unui locaș de cult reprezintă iubirea față de Biserică, de comunitate și față de înaintașii noștri, a mai spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Noi cerem binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei care au această dragoste, o manifestă prin cuvânt şi faptă faţă de biserica veche, dar şi faţă de cea nouă care se va zidi aici, mai ales gândindu-ne la faptul că vor fi înălţate în acest loc rugăciuni pentru odihna şi iertarea păcatelor celor din veac adormiţi care odihnesc aici în cimitirul acestei localităţi. Şi poate nu întâmplător punerea pietrei de temelie a avut loc în această zi de pomenire a celor adormiţi. Toţi avem datoria de a-i pomeni pe cei care nu mai sunt, pe cei care ne-au născut, pe cei care ne-au educat sau ne-au făcut bine”, a precizat Preasfinţia Sa.

După finalizarea lucrărilor la capelă vor începe lucrările la biserica mare, a precizat Părintele paroh Ioan Milea.

„Fiecărei generaţii îi revine sarcina de a înfrumuseţa, de a îngriji şi de a completa eventuale lipsuri au apărut în decursul anilor. Iată că nouă ne revine această sarcină deosebit de grea, dar foarte nobilă şi frumoasă, de a înfrumuseţa această biserică la care nu s-au mai făcut reparaţii capitale din anul 1983 când a fost prezent aiciPreasfinţitul Părinte Vasile Târgovişteanul”, a spus Pr. Ioan Milea.

După punerea pietrei de temelie pentru noua capelă din Sintești Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vizitat Parohia Crețești, localitatea natală a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente