Piatra de temelie pentru o nouă biserică

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a pus vineri, 20 iunie, piatra de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Orizont din municipiul Alba Iulia, informează „Ziarul Lumina”.

Biserica va fi închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena. Proiectul mai cuprinde un centru cultural-catehetic, dedicat părintelui arhimandrit Teofil Părăian, cu un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama și o casă parohială.

O nouă biserică, închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, va fi ridicată la Alba Iulia, în cartierul Orizont. „Este și un nou început pentru noi, dar și un moment de împlinire. Sunt paroh aici de trei ani și jumătate și, de când am venit, mi-am propus ca mai întâi să formez biserica cea vie, adică comunitatea credincioșilor, și apoi, împreună să zidim și locașul de închinare. Gândul pe care l-am avut când am început lucrarea pastorală aici a rămas, anume: de a ridica o biserică de zid, în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena, un centru cultural-catehetic, dedicat părintelui arhimandrit Teofil Părăian, centru care va avea și un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama – unde vom sluji până la finalizarea lucrărilor bisericii și o casă parohială, pentru a putea fi în mijlocul credincioșilor”, a precizat Sabin Vodă, parohul din Parohia Alba Iulia – Orizont.

Prezentare publică a proiectului

Proiectul a fost realizat de Dorin Ștefan Adam, originar din Alba Iulia, profesor de arhitectură la Facultatea de Arhitectură din București. Fiind un proiect destinat comunității din orașul Alba Iulia, acesta a fost prezentat public, în ziua precedentă punerii pietrei de temelie, la Centrul cultural-catehetic de la Biserica Memorială „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Parohia Alba Iulia – Orizont a fost înființată la 1 ianuarie 2011, într-un cartier nou, între Micești și Bărăbanț. La paraclisul unde slujește, în prezent, părintele Sabin Vodă, se află o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa – vindecătoarea de cancer, icoană donată de Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos. Accesul spre cartierul Orizont se face de pe Calea Moților, la ieșirea spre Micești, pe strada Albac.

Comentarii Facebook


Știri recente