Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Drăgășani

În după-amiaza zilei de marți, 16 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul unei frumoase ceremonii religioase, PS Emilian Lovișteanul a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie la biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din incinta Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” din Drăgășani, județul Vâlcea, după cum informează „Ziarul Lumina”.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța prezenței unei biserici în incinta unui spital. „În anul omagial închinat Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, construirea unei biserici semnifică folosirea libertății creștine într-un mod responsabil și necesar atât pentru oamenii sănătoși, cât și pentru oamenii bolnavi. Apreciem și binecuvântăm frumoasa conlucrare dintre Biserică, spital și primărie la nivel local în folosul oamenilor”, a spus arhiereul râmnicean.

În urmă cu două luni, la inițiativa pr. Ion Cornățeanu, slujtor la Spitalul Municipal Drăgășani, cu aprobarea dr. Gheorghe Tănase, directorul Spitalului Municipal Drăgășani, și cu sprijinul autorităților locale, în frunte cu edilul Primăriei Municipiului Drăgășani, ing. Nedelcu Cristian, au început lucrările de construcție a unui lăcaș de cult în incinta Spitalului Municipal. În prezent, serviciul religios se desfășoară într-o capelă amenajată în cadrul pavilionului Psihiatrie-Contagioși de la parterul spitalului.

Comentarii Facebook


Știri recente