Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Basarabia

Credincioșii ortodocși basarabeni din satul Ratuș, comuna Drăsliceni, raionul Criuleni, vor avea în viitorul apropiat un locaș de cult închinat Sfintei Cuvioase Parascheva. Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a săvârșit duminică, 7 septembrie, slujba de sfințire a pietrei de temelie a noii bisericii, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

La slujba de sfințire au participat Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, și părintele arhimandrit Andrei Caramalău, starețul Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești, și credincioși din localitate. După slujba de sfințire, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a înmânat mai multe distincții bisericești eparhiale creștinilor din Ratuș, care s-au evidențiat în viața duhovnicească a Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Ratuș, a mulțumit părintelui paroh Ioan Marian pentru misiunea rodnică desfășurată și a îndemnat pe creștini să fie alături de părintele paroh în lucrarea, deloc ușoară, de ridicare a noului sfânt locaș.

„Dumnezeu pe toți ne îndeamnă să ajutăm Biserica, să fim ctitori, dar nu toți aud acest îndemn. Ferice de cei care aud îndemnul lui Dumnezeu de a deveni ctitori și răspund acestui îndemn”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru.

Comentarii Facebook


Știri recente