Piatră de temelie pentru o biserică în Voluntari

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, miercuri, 16 iulie, a avut loc sfințirea pietrei de temelie pentru o nouă biserică din zid cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Ioan Iacob de la Neamț”, ce va fi construită în cartierul Pipera din orașul Voluntari, județul Ilfov, informează Ziarul Lumina.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoți din Protopopiatul Ilfov Nord. La finalul slujbei, arhim. Veniamin Goreanu a transmis preoților și credincioșilor prezenți binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii noastre și a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța construirii de noi biserici în această perioadă în care oamenii suferă nu doar din pricina crizei materiale, cât mai ales din pricina crizei morale și spirituale: „Construirea de noi biserici este cel puțin la fel de importantă pentru credincioși, ca și construirea școlilor și a spitalelor. Biserica este atât o școală de învățătură a dreptei credințe și a învățăturilor morale, cât și un spital în care credincioșii își află vindecarea suferințelor sufletești și trupești”, a spus arhim. Veniamin Goreanu.

Din anul 2009, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Pipera, slujbele se săvârșesc într-o biserică din lemn, ridicată de pr. paroh Laurențiu Gabriel Dumitrache, cu sprijinul credincioșilor, care își doresc să se bucure de un spațiu de slujire mai generos, într-o biserică de zid împodobită cu pictură bizantină. „Terenul pe care se află actuala biserică, și pe care se va construi și noua biserică de zid, a fost donat în anul 2008 de către Dumitru Zamfir, trecut la cele veșnice. Cu toate că biserica se află într-o zonă izolată din orașul Voluntari, cu drum greu practicabil în perioada de iarnă, pr. Laurențiu Dumitrache a reușit să formeze o comunitate frumoasă de credincioși, la fiecare Sfântă Liturghie, actualul locaș de închinare fiind neîncăpător. Cu ajutorul Mântuitorului Iisus Hristos, cu mijlocirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț și cu sprijinul credincioșilor, nădăjduim ca în scurt timp, credincioșii acestei parohii, să se bucure de sfintele slujbe în noua biserică”, a spus pr. Cristian Burcea, protopopul Protoieriei Ilfov Nord.

Comentarii Facebook


Știri recente