Piața Avram Iancu | Arhiepiscopul Aradului a fost prezent la manifestările dedicate Zilei Eroilor

Arhiepiscopul Timotei al Aradului a fost prezent joi, împreună cu Episcopul vicar Emilian Crișanul, la monumentul Ostașului Român din Piața Avram Iancu, unde a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.
În cuvântarea rostită după slujbă, chiriarhul a vorbit despre biruințele Armatei Române în numele credinței și unității neamului.
În continuare, în fața Palatului Administrativ, Arhiepiscopul Aradului s-a rugat pentru eroii Revoluției din 1989.
La evenimentul comemorativ au participat reprezentanți ai Unității Militare din municipiul Arad, din partea primăriei locale și a diferitelor instituții administrative și culturale din oraș.

Sfânta Liturghie

De Ziua Eroilor Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie Catedrala Veche din Arad.

Predica rostită de ierarh a avut tema ,,Jertfire înălțătoare”, adică cea care privește legătura între jertfa Crucii și preamărirea Mântuitorului arătată în momentul înălțării la ceruri.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța sacrificiului celor care au dovedit jertfa supremă pentru unitatea credinței și neamului, cum sunt toți martirii și eroii.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, împreună cu soborul de preoți și diaconi ai catedralei, a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii căzuți la datorie pentru apărarea țării și a neamului.

 

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente