Peste o sută de pelerini sălăjeni merg pe jos spre Mănăstirea Nicula, 150 de kilometri

Episcopul Petroniu s-a întâlnit vineri cu credincioșii sălăjeni care merg în pelerinaj pedestru spre Mănăstirea Nicula, aproximativ 150 de kilometri.

Ierarhul a participat la o slujbă de binecuvântare a pelerinilor, oficiată în biserica satului Păușa de preotul paroh Ovidiu Pop.

La final, Episcopul Sălajului a rostit un cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat pe cei peste 100 de pelerini, rugând-o pe Maica Domnului să le dăruiască putere și credință, pentru a-și putea duce jertfa la bun sfârșit, întorcându-se, astfel, în pace, la casele și la familiile lor.

Reprezentantul grupului i-a dăruit Preasfințitului Părinte Petroniu o icoană cu reprezentarea Maicii Domnului, notează Episcopia Sălajului.


Citește și Începe unul dintre marile pelerinaje anuale la Mănăstirea Nicula (Program)


Pelerinajul credincioșilor din Episcopia Sălajului la Mănăstirea Nicula

Pelerinajul credincioșilor din Episcopia Sălajului la Mănăstirea Nicula este organizat, anual, în cinstea Maicii Domnului și datează de peste 100 de ani. Acesta începe din satul Valcău de Jos și se desfășoară pe jos, pe o distanță de 150 km pe sens, pe parcursul a 8 zile (11-18 august).

Astfel, în data de 11 august a fiecărui an, credincioși de diferite vârste se strâng în curtea bisericii din Valcău de Jos pentru a forma grupul iar de-a lungul traseului se alătură tot mai mulți pelerin din satele prin care trec.

Pe drum, participanții, purtând ripide, icoane și toacă, rostesc rugăciuni și cântă pricesne închinate Maicii Domnului, iar în satele prin care trec, pelerinii sunt așteptați în lăcașurile de cult, de către preoți și credincioși, pentru a se ruga împreună Maicii Domnului, oferindu-le, totodată, acestora, apă, mâncare și cazare.


Foto credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente