Peste o sută de elevi participă la taberele de creație religioasă organizate în Episcopia Oradiei

Peste o sută de elevi bihoreni din ciclul gimnazial și liceal, participă în perioada 3 – 8 iulie 2017, la a zecea ediție a Taberelor de creaţie religioasă Împreună să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine.

Cu binecuvântarea PS Sofronie, Episcopul Oradiei, activitățile recreative au loc la Mănăstirile Izbuc, Voivozi și Schitul Poiana Florilor.

Conform site-ului Eparhiei, aceste tabere au ca scop familiarizarea copiilor și tinerilor cu valorile spirituale şi culturale ale tradiţiei ortodoxe. Participă elevi de la şcolile şi liceele bihorene, selectaţi pe criterii sociale şi prin prisma rezultatelor obţinute în anul şcolar trecut la învăţătură şi purtare, precum şi la olimpiadele școlare.

Programul activităților cuprinde: ateliere de lucru, pictură de icoane pe sticlă, împletire de metanii, confecţionarea de cruciuliţe şi însuşirea muzicii bisericeşti; program spiritual, constând în participarea la slujbele de dimineaţa şi seara, cateheze şi discuţii, dezbateri pe diverse teme; excursii şi drumeţii; vizionare de filme şi activităţi sportive.

Tabăra este organizată de Episcopia Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Mănăstirea Izbuc, Mănăstirea Voivozi și Mănăstirea Sfânta Cruce din Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente