Peste o mie de liceeni au mers în pelerinaj la hramul Mănăstirii Buciumeni. IPS Casian a participat la activitățile tinerilor

În ziua Praznicului Sfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc tradiţionalul  pelerinaj al tinerilor liceeni la Mănăstirea Buciumeni, care şi-a serbat hramul.

Întâlnirea de anul acesta s-a desfăşurat sub genericul Imaginea virtuală sau «elev-icoană vie» a vieţii. Pelerinajul a ajuns la a 22-a ediţie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La primele ore ale dimineţii, în 5 iunie 2017, peste o mie de tineri din Brăila și Tecuci au pornit în pelerinaj către Mănăstirea Buciumeni.

Acestora li s-au adăugat numeroşi profesori de Religie, alte cadre didactice şi părinţi, membri din Asociația Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), de la filialele din Eparhie.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânt Liturghie la altarul de vară al mănăstirii împreună cu un sobor format din aproximativ o sută de slujitori din Eparhie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de tinerii liceeni împreună cu slujitorii prezenți la așezământul din Pădurea Buciumeni.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Casian a evidențiat importanța misionară și educativă a activităților cu tinerii. Prin acestea se creează starea de comuniune și de iubire sfântă în Biserică și în societate.

După slujbă a urmat agapa în care au fost servite alimente tradiționale pregătite de tineri din timpul săptămânii anterioare sub supravegherea personalului calificat.

Partea a doua a evenimentului a constat în dezbaterea mai multor teme duhovnicești în cadrul a 20 grupe de convorbiri. Discuțiile au fost coordonate de preoți și profesori de religie, iar Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la fiecare grup, provocându-i pe tineri la dezbateri punctuale.

Dialogurile s-au axat în principal pe tematica Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi a Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

La final, fiecare elev a primit din  partea  Arhiepiscopiei Dunării de Jos câte un exemplar din revista eparhială şi iconiţe.

Comentarii Facebook


Știri recente