Peste o mie de credincioşi prezenţi la hramul altarului de vară al Mănăstirii Crasna

Peste o mie de credincioşi din judeţul Prahova şi din împrejurimi au fost prezenţi miercuri, 20 iulie 2016, la Mănăstirea Crasna, cu prilejul hramului altarului de vară al lăcaşului de cult, a precizat Arhid. Serafim Baciu, consilier eparhial.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandrei şi Teleormanului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre rolul de luminător al Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul în mijlocul poporului Israel:

Sfântul Ilie Tesviteanul ocupă un loc deosebit în rândul sfinţilor pentru dragostea sa arzătoare pentru Dumnezeu şi pentru adevăr, astfel încât Dumnezeu a rânduit ca acest sfânt proroc să nu guste moartea până la Venirea cea de-a doua, ci să se înalţe la cer în car de foc.

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să se roage Sfântului Ilie Tesviteanul pentru izbăvirea de boli și de secetă, să-i urmeze exemplul rămânând statornici în credinţa în adevăratul Dumnezeu, pentru că aşa să fie biruitori asupra idolilor acestor vremuri şi să se învrednicească împreună cu Sfântul Prooroc Ilie de bunătăţile Raiului.

La rândul său, Părintele Nectarie Petre, stareţul Mănăstirii Crasna, a mulţumit pentru prezenţă  atât ierarhului, cât şi tuturor credincioşilor care au venit la hram.

Comentarii Facebook


Știri recente